2014-2016 Dönemine Başlarken, Mehmet Aşık


Değerli Meslektaşlarım,

2 Kasım 2014 tarihinde İzmir'de yapılan TUSYAD Genel Kurulu'nda bizleri Yönetim Kurulu üyeliği görevine layık gören Genel Kurul Üyelerimize, Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım adına teşekkürü bir borç bilirim. Yönetim Kurulu'ndaki tüm arkadaşlarımla beraber güveninize layık olabilmek için her türlü çabayı sarf edeceğimizi bilmenizi isteriz. Amacımız önceki yönetimlerin çok yükseklere taşıdığı TUSYAD'ın bayrağını daha da yükseklere çıkarmaktır.

1987 yılında Prof. Dr. Veli Lök hocamızın önderliğinde kurulan derneğimizin, kuruluşunun 28. yılında; derneğimizi 2000'li yıllara büyük bir başarıyla taşıyan bütün eski dönem Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerine, yine derneğimizin her türlü aktivitesine büyük bir özveriyle katkıda bulunarak derneğimizin bugünkü seviyesine gelmesini sağlayan bütün üyelerimize, çalışanlarımıza, kongre, sempozyum, kurs ve toplantılarına katkı veren herkese teşekkür ederim. Aramızdan ayrılan meslektaşlarımıza, üyelerimize, çalışanlarımıza Allah’tan rahmet dilerim. Yine derneğimizin kurumsallaşması adına yıllarca büyük mücadele veren ve bugünkü kurumsal seviyeye gelmesinde katkısı ve emeği geçenlere teşekkürü bir borç bilirim.

2012-2014 yönetim döneminde çok değerli ve başarılı çalışmalara imza atan önceki Başkan'ımız sayın Dr Halit Pınar ve Yönetim Kurulu Üyelerini kutluyorum. Yine 12. TUSYAD İzmir Kongresini çok başarılı bir şekilde gerçekleştirerek, Türkiye Ortopedi Camiasında hoş bir seda bırakan kongre başkanı sayın Dr Halit Pınar ve Kongre Sekreteri sayın Dr. Emin Taşkıran'ın şahıslarında tüm düzenleme kurulu üyelerine, kongre çalışanlarına, kongreye bilimsel katkı veren konuşmacı, katılımcı ve kuruluşlara gönülden teşekkür ederim.

Dernek çalışmaları devamlılık arz eder. Bu dönemde Yönetim Kurulu olarak önceliklerimizden birisi, önceki Yönetim Kurulu tarafından başlanan ve tamamlanamayan projeleri devam ettirip sonlandırmak olacaktır. Yine bu dönemde önceliklerimiz arasında, önceki dönemde başarılı faaliyetlere imza atan Bilimsel Kurul'larımızın ve Kurul Üyeleri'mizin sayısını arttırmak olacaktır. Genç meslektaşlarımızın dernek faaliyetleri içerisinde daha fazla yer almalarını sağlamak ve derneğe aidiyetlerini güçlendirmek ana hedeflerimizden biri olacaktır.

Mevcut Kurullarımıza ek olarak; İnternet Sitesi Kurulu, Uluslararası İlişkiler Kurulu, Spor Hekimliği ve Ortopedik Rehabilitasyon Kurulu, Rejeneratif Tıp Kurulu, Tanıtım ve Halkla İlişkiler Kurulu adı altında 5 yeni kurul oluşturulmasını planlamaktayız. Bu sayede derneğimizin hem akademik bilimsel aktivitelerini arttırmayı hem de deneğimizin ulusal ve uluslararası platformdaki tanıtımını daha başarılı bir şekilde geçekleştirmeyi planlıyoruz.

Yine bu dönem önceliklerimiz arasında şubelerimizin aktif ve çok değerli aktivitelerinin Yönetim Kurulumuzla koordineli bir şekilde artarak devamını arzulamaktayız. Bu bağlamda yönetimi devralmamız sonrasında İstanbul Şubemiz tarafından düzenlenen 4. Gezici Artroskopi Kursu 15-20 Aralık 2014 tarihleri arasında, Temel Artroskopik Motor Beceri Geliştirme Kursu da 11-12 Aralık 2014 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir. Bu kurslara katkıda bulunan tüm eğiticileri gönülden kutlarım. Bunun dışında yakın dönemde İzmir ve Aydın Şubelerimizin ortaklaşa düzenlediği 14. Ege Diz Cerrahisi ve Artroskopi Günleri 20-21 Şubat 2015 tarihinde, Antalya Şubemizin düzenlediği 24. Diz ve Ayak bileği Temel Artroskopi Kursu 1-4 Nisan 2015 tarihinde, Ankara Şubemiz tarafından düzenlenen 16. İleri Cerrahi Artroskopi Kursu Haziran 2015 tarihinde, İstanbul Şubemiz tarafından düzenlen 8. İstanbul Bahar Toplantısı 2-3 Ekim 2015 tarihinde yapılacaktır. Bilimsel toplantı programlarını 'tusyad.org' internet sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Ayrıca derneğimizin en önemli faaliyeti olan ve iki yılda bir düzenlediğimiz TUSYAD Kongrelerimizin 13.'sünü 2016 yılında İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bilimsel ve sosyal açıdan zengin bir kongre düzenlemek için, İstanbul şubesindeki arkadaşlarımızın katılımıyla çalışmalara şimdiden başladık, ve bu çalışmalara 2 yıl boyunca aralıksız olarak devam edeceğiz. TUSYAD'ın rutin kongre takvimine göre normalde Eylül sonu veya Ekim ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz TUSYAD kongrelerini, TOTBİD Yönetiminin her yıl kongre yapma kararı alması ve 2016 TOTBİD kongresini de 27 Ekim- 1 Kasım 2016 tarihinde yapmayı planlaması dolayısıyla, kongre tarihimizi bir ay öteleyerek 23-26 Kasım 2016 tarihinde yapmaya karar verdik.

Bu dönemde üzerinde duracağımız bir diğer önemli konu, uzun yıllardır TUSYAD bünyesinde gerçekleştirilemeyen TUSYAD adına kitap yazımını, bu dönem gerçekleştirmek olacaktır. Derneğimizin en önemli eğitim faaliyetlerinden birisi olacağına inandığımız kitap yazımını çok önemsiyoruz. Cerrahi Artroskopi, Patellofemoral Hastalıklar, Kalça Artroskopisi, Kıkırdak Hastalıkları, ve Menisküs Cerrahisi başlıkları altında Türkçe ortopedi literatürüne katkı sağlayacak kitaplar yayınlamayı planlıyoruz.

Son olarak şunu ifade etmek isterim; Derneğimizin temelinde birlik ve beraberlik ruhu vardır. Bunu devam ettirmek ve daha da geliştirmek için hepinizin desteğine ihtiyacımız var. Yönetim kurulu olarak yapıcı eleştiri ve önerilerinize her zaman açık olduğumuzu bilmenizi isterim. Görüş ve önerilerinizi lütfen bizlerle paylaşınız. Hepinize sağlıklı ve başarılı bir yıl dilerim.

Sevgi ve Saygılarımla

 

Prof.Dr. Mehmet Aşık

TUSYAD Yönetim Kurulu Başkanı